A két férfit egy ház padlásán fogták el a pesterzsébeti rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat H. Tamás 45 éves és T. Lajos 34 éves budapesti lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2015. augusztus 28-án 20 óra 30 perc körüli időben egy Budapest XX., Ábrahám Géza utcai családi házba betört. Egy szomszéd észlelte, hogy a házban mozgás van és mivel tudta, hogy a szomszédja nem tartózkodik otthon, értesítette a rendőrséget. A nyomozók percek alatt a helyszínre érkeztek és a ház padlásán elbújva megtalálták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két személyt.

A nyomozók H. Tamást és társát elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

Velük szemben a további eljárást - őrizetbe vételük mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. augusztus 31-én elrendelt.

Forrás:police.hu