Hírek

Kedves Polgárőrtársak, érdeklődők! Én már elvégeztem ezt a továbbképzést, és szerintem nagyon hasznos! Bátran lehet ajánlani tanárismerőseiteknek! A továbbképzés megnevezése: Bűnmegelőzés az iskolában (kompetenciafejlesztő és módszertani továbbképzés) Alapító neve: Önkormányzati Városőrség  Az alapítási engedély érvényességének dátuma: 2017. 09. 03. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01045-2010 Alapítási engedély szám: 82/177/2012  A továbbképzés kódja: A/7150/2012 Foglalkozási órák száma: 30
Kedves Polgárőrtársak! (Ezt a programfelhívást egy kollégám osztotta meg, gondoltam nem árt, ha ti is tudtok róla.) A gyerekbántalmazások különböző formái, hogyan lehet felismerni és tenni ellene? A bántalmazások lehetséges hosszútávú következményei a gyermek személyiségében.a ti is tudtok róla. A gyermekekkel foglalkozó szakemberek és a társadalom felelőssége, feladatai. Ea: Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakember, az UNICEF magyar bizottságának gyermekjogi igazgatója, az Eszter Alapítvány munkatársa
Hétfő késő délután óta lehet vinni a kabátokat, meleg ruhát, cipőt a sétálóutcába, a CBA elé. Itt nyílt meg a kerület első szabadfogasa, jóérzésű civilek adományainak köszönhetően. Gémesi Emese önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, hogy ma reggeltől az önkormányzat előtt is van gyűjtőhely, oda is bárki viheti a rászorulóknak szánt meleg holmit.
A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki még májusban a Topánka utcában egy idős hölgy nyakából letépte ezüst nyakláncát. A XX. kerületi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást P. Zsolt 19 éves budapesti lakos ellen.
Jogerősen tényleges életfogytiglant kapott az öt idős ember meggyilkolásával vádolt banda két tagja.
Megnyílt a termelői kispiac a Kosutiban. Vannak zöldség-gyümölcs árusok, kapható friss házi tojás, méz, kürtős kalács, kecskesajt, házi sör, mangalica termékek. Szombaton (szeptember 26-án) szilvalekvárt is főznek majd, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A szomszédos kerületekben végzett talajvíz-vizsgálatok szerint – a volt Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyén tárolt anyagok miatt – a szennyező komponensek több helyen meghaladták az ivóvízrendelet szerinti határértéket. Pesterzsébet önkormányzata várja a Határ út – Nagykőrösi út – Nagysándor József utca – Török Flóris utcák által határolt területen élő, fúrt kúttal rendelkező lakosok jelentkezését vízminőség-vizsgálatra.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200-2044/2015 bűnügyi számon eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat H. Tamás 45 éves és T. Lajos 34 éves budapesti lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Oldalak