Csalás feltételezett elkövetőit keresi a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 01200-629/2014. bűnügyi számon eljárást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen személyek 2014. január 30-án 18 óra körüli időben a Budapest V., Vörösmarty tér és Deák Ferenc tér között megszólították a sértettet, és bizalmába férkőzve rávették, hogy finanszírozza nagyobb összegű vásárlásaikat több budapesti helyszínen. A sértett a vásárolt értékek kifizetésébe beleegyezett, mivel a csalók azt ígérték, hogy a kölcsönkapott összeget lakásukra érve visszafizetik, azonban erre a mai napig nem került sor.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőről és férfiról kamerafelvétel áll rendelkezésre.

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságot a 06-1-4211800 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telefontanú” 06-80-555-111 zöld számán (h-cs: 8-16 óráig, p: 8-13 óráig), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.